Indre motivasjon (Håkon Müller)
Hjem Enneagrammet Myers Briggs Om meg Add Kontakt

3

Indre motivasjon

 

Det kommer en dag hvor man innser at det er på tide å leve utenfor boksen. Den dagen hvor du innser at det eneste som står i veien for deg selv, er deg selv. Når du innser at du har levd hele livet ditt etter din egen frykt. Man forstår at hvis man skal utvikle seg for å nå sitt potensial, er man nødt til å gå utenfor sin egen komfortsone. Jeg vil ikke lenger bøye meg etter andres forventninger eller hindringer som står meg i veien. Fra nå av skal jeg bryte ned hver eneste dør som står foran meg, jeg skal gå nådeløst mot min egen visjon. Frykt skal bli erstattet med håp, håpet om en bedre verden, en verden som jeg skal være med å transformere til det positive ved å ta min del i samfunnet.

Jeg vil være med å skape en forandring, fremme håp, hjelpe andre. Ikke skal jeg sitte i en stol å se ut vinduet mitt hvor jeg forventer at drømmene mine skal komme til meg. Jeg er klar, klar til å få hendene mine skitne, klar til å få hjertet mitt knust, klar til å bli slått ned mot asfalten av livets uforutsigbarhet. Fra nå av skal jeg gå min egen vei, en vei jeg skal gå ved et kompass styrt av mine egne følelser og intuisjon. Ikke lenger skal jeg gjøre det som er komfortabelt, ikke lenger skal jeg bry meg om å få validering av andre personer for å fylle hjertet mitt. Jeg skal ikke lenger følge blindt etter andre mennesker, jeg skal tenke individuelt. Det er slutt på å følge etter saueflokken, å følge etter stimen, nå skal jeg separere meg fra flokken for å katalysere min egen vekst. Det er umulig å finne sin sanne motivasjon hvis man går etter andre personers ønsker. Man vil føle seg tom på innsiden og leve et liv uten mening. 

Fra nå av skal jeg finne min egen motivasjon innenifra, i stedet for av ytre faktorer. Min indre motivasjon skal drive med en bevissthet som skal holde meg gjennom galskapen og kaoset. Lenge har jeg gått en vei som ikke samsvarte med min autentiske natur. Hver gang det skjedde noe uforutsigbart utenfor meg selv, ble jeg dratt med inn i stormen av kaoset. Men fra nå av skal jeg ikke lenger være stormen, jeg skal observere stormen. Jeg skal ta steget utenfor meg selv for å observere meg selv på et distansert plan. Man tror kanskje at de problemene man står ovenfor er utrolig store. Ja, kanskje de er det, men hvis man ser på det i et større perspektiv, vil man innse at alle problemene man står ovenfor er der for en grunn kun, de skal gi deg erfaring til å få en sterk karakter som har evne til å stå i mot hva enn livet har å by på. Jeg har innsett nå, at uansett hva livet kaster på meg, så har jeg alltid muligheten til å la det knekke meg eller jeg kan lære av det. Som en blomst som spirer gjennom hardt terreng, vil du kunne komme deg gjennom de tøffeste utfordringene.

Man har alltid muligheten til å reise deg igjen, se deg selv i speilet og bestemme deg for at man ikke skal la noe stoppe deg.  Hvis et egg knekker fra utsiden, er livet over, men hvis det knekker fra innsiden, begynner alt liv. Før hatet jeg når jeg fikk mostand, og jeg skjønte ikke hvorfor det skulle skje meg. Men nå, når jeg ser tilbake med et helhetlig perspektiv, innser jeg hvor takknemlig jeg er for at alt jeg har gått igjennom, for jeg har helt ærlig aldri følt meg sterkere emosjonelt enn det jeg er nå. Jeg har innsett at uansett hva man opplever, kan man finne lærdom i det for å gjøre det om til noe positivt. Jeg har lyst til å lære alt jeg kan, oppleve verden, skape forandring og gjøre livet mitt til mitt eget mesterverk. Fra nå av skal jeg fargelegge mitt eget liv med mine egne farger og fargelegge det utenfor kantene. Mitt håp er at ikke bare jeg, men også du tar steget for å gå etter et liv som vil gi deg varig lykke, for din lykke er like viktig som alle andre sin. Man har ikke tid til å kaste bort livet sitt eget liv i frykt, så lev nå, ta sjanser og vær deg! • 15.07.2016 kl.21:18
  Bra skrevet!
  15.07.2016 kl.22:07
  Marlene Nilsen: Tusen takk! :)
  Susanne Abrahamsen
  23.07.2016 kl.03:11
  Stå på, du er god!  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Håkon Müller

  Mellom de syv fjell ligger byen som heter Bergen, der er jeg født og oppvokst. Jeg er en 19 år gammel gutt født 4. januar 1997. Mine største interesser er fotografering, redigering og skriving. Kom gjerne med tips og tilbakemeldinger hvis dere har noe på hjertet.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde
  hits