Håkon Müller - En blogg med fokus på selvhjelp, personlig utvikling og psykologiske teorier
Hjem Enneagrammet Myers Briggs Om meg Add Kontakt

4

Hei!

På medialinjen på Nordal Grieg holder vi årlig på med noe som kalles PTF. PTF er forkotelse for "Prosjekt til fordypning" som vi har to ganger årlig hvor man kan velge å utdype seg i noe man interesserer seg for eller har lyst til å lære seg. Man blir da vurdert i hvor bra man har klart å nå opp til kompetansemålene man har satt til seg selv. Jeg og to gode venninner av meg bestemte oss for å bli et team. Teamet besto av meg, Karen og Susanne, som forresten var noen supre personer å være på gruppe med! Tror jeg aldri har hatt det så gøy med et prosjekt før. :)

Vi valgte da å gå for å lage promovideo hvor vi diktet opp et klessmerke som vi kalte "J'adore" (fransk for "jeg elsker det"). Vi valgte å bli vurdert i videoredigering i et program kalt Adobe Premiere Pro. Først starter man med idémyldring → planlegging → arbeidsprosess → sluttprodukt. Når man i PTF er ferdig med et produkt, er man nødt til å skrive en rapport på ca 3000+ ord hvor man skal forklare hva man har lært gjennom prosessen, hvordan den ble utført, ting vi burde gjort bedre/ting vi klarte bra osv. Denne videoen er forresten redigert av Karen, så all creds til henne! Her er videoen:

Hva synes dere?

 • 4

  Hei!

  Må bare som en start si at jeg er veldig takknemlig for tilbakemeldingene på det forrige innlegget mitt. Skal prøve å svare resten så fort som mulig, men siden jeg er på hytta uten Wifi, blir tilgangen til samfunnet rundt meg litt begrenset. Skal forresten prøve å ikke ha fokuset for mye på hverdagen min, men mer på meningene mine. :)

  I dag har jeg egentlig ikke gjort stort, det har vel mer vært en dag som har gått vekk på handling, tur med hunden og andre ikke fullt så unike ting. Har storkost meg med å snakke om alt om livet med min kjære mormor over kaffe. Jeg bare elsker å snakke om livet og mine egne synspunkter med folk som har mer livserfaring enn meg. Vi har også fått masse arbeidsoppgaver vi har fått tildelt som vi tjener penger på, noe som er fantastisk siden jeg ikke har en ordentlig sommerjobb. Vet ikke om det er fordi jeg er for lat eller om det er fordi jeg ikke tør å ta steget ut i arbeidslivet. Resten av dagen skal gå til Enchiladas. Tror jeg har blitt litt påvirket av en venninnene av meg som virkelig forguder Enchiladas. Har til og med blitt invitert over på Enchilada-kveld etter jeg kommer hjem fra ferie?

  Hva har dere gjort i dag? 

 • 17

  Hei!

  Dette er et spørsmål som jeg har stilt meg selv mange ganger. Hvorfor er det sånn at det er kun sosialt akseptert at kun jenter skal få lov til å se ekstra bra ut? Selv har jeg brukt sminke siden jeg gikk i åttende-klasse. Jeg begynte hovedsakelig med å bruke sminke fordi jeg hadde et generelt stort hudproblem. Og når jeg brukte sminke, var det som at dekket over min egen usikkerhet ? og det ga meg igjen bedre selvtillit. Men det er jo selvfølgelig en bakside med alt. Siden jeg var den eneste (tror jeg), som brukte sminke av gutter, skapte jo dette et kjempehysteri. Jeg innrømmer at jeg har gått litt overload noen ganger med mengden av sminke (men hvem har vel ikke eksperimentert med sminke?). Jeg ble hele tiden fortalt at det er kun jenter som bør bruke sminke, for hvis du bruker sminke og er gutt, så må du være homofil. Ok, greit, så i mitt tilfelle er jo jeg homofil, men at en gutt bruker sminke betyr jo ikke det automatisk at han er homofil?


  Ettersom tiden gikk, ble jeg vel vandt til at folk synes jeg var rar, annerledes og spesiell. Jeg lærte meg å gi litt faen. Jeg følte meg vel med meg selv og hvordan jeg så ut med sminke, og hvorfor skulle jeg la andres trangsynte og dømmende meninger (og blikk) styre hvordan jeg ville være? Jeg tror faktisk nesten jeg ble så lei av all dømmingen at jeg ubevisst brukte mer sminke for å provosere og vise at jeg ikke brydde meg. Det er sjeldent jeg ser folk utenfor homsemiljøet som i det hele tatt tør å se på en foundation-flaske uten å være redd for å bli hengt ut og sett på som ?annerledes? eller ?homofil?

  Jeg prøver ikke fortelle at gutter SKAL bruke sminke, men at gutter også bør få gjøre AKKURAT hva de vil gjøre med sitt eget utseende uten at de skal bli puttet i en bås og bli kalt ?homse? eller ?freak? osv. Jeg prøver heller ikke å fortelle at man skal kjøre på med fjorten lag svart mascara, den mørkeste foundation som ikke passer til hudtonen, lilla øyenskygge og knæsj rosa leppestift. For all del, gjør hva du vil, men jeg tenker mer på naturlig sminke for å fremheve og skjule det man kanskje ikke er så stolt over. Det er så masse man kan gjøre uten at det ser fake og overdone ut. Hvis man har veldig lyse øyenbryn, litt kviser her og der, eller kanskje er litt blek (the list goes on), er det mange ting som kan fikses på for å øke selvtilliten, selvbildet og å bli mer attraktiv blant jenter/gutter med litt juks. Hvis man føler man ser bra ut, øker det automatisk selvtilliten og selvbildet, og hva er vel ikke mer sexy en dose selvtillit? ;)

 • Håkon Müller

  Mellom de syv fjell ligger byen som heter Bergen, der er jeg født og oppvokst. Jeg er en 19 år gammel gutt født 4. januar 1997. Mine største interesser er fotografering, redigering og skriving. Kom gjerne med tips og tilbakemeldinger hvis dere har noe på hjertet.

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde